Apuna rikoksen uhriksi joutuneille

Tässä on Kirsi. Hän auttaa vapaaehtoisena rikoksen uhriksi joutuneita ihmisiä, jotka ovat psyykkisesti ja joskus fyysisestikin vaikeassa tilanteessa.

Uhriksi joutuminen on monesti traumatisoiva kokemus ja arki voi suistua raiteiltaan. Useimmille rikosprosessi on vieras ja monimutkainen, ja siksi sen avaaminen ymmärrettävällä tavalla on tärkeää.

Kirsi toimii Rikosuhripäivystyksen (RIKU) tukihenkilönä rikoksen uhreille sekä päivystää valtakunnallisessa Rikosuhripäivystys 116 006 -puhelinpalvelussa.

Hän auttaa uhreja löytämään keinoja, joilla turvalliseen arkeen voi päästä kiinni. Hän myös kertoo uhrille, mistä apua voi hakea, sekä käy uhrin rinnalla läpi rikosprosessia vaihe vaiheelta, ettei uhri jää yksin painimaan vieraiden asioiden kanssa. RIKUlla oli viime vuonna 22 600 asiakasta, joka on 25 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vapaaehtoisten muodostama verkko ei aina ole näkyvä, sillä se on solmittu aineettomasta välittämisestä ja inhimillisyydestä. Tämä verkko kannattelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia mutta myös meitä muita – kukaan meistä ei halua elää maailmassa, josta putoaa läpi.

Myös Rikosuhripäivystyksen toiminta rakentuu vapaaehtoistoiminnan varaan. Kiitos Kirsille ja muille RIKUn noin 500 vapaaehtoiselle. Jos haluat olla mukana auttamassa rikoksen uhriksi joutuneita ihmisiä, lähde mukaan vapaaehtoiseksi!

Lue lisää ja hae vapaaehtoisten peruskurssille: riku.fi/vapaaehtoiseksi

#SuomiVälittää #FinlandBryrSig

Vapaaehtoistarinoita

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Tässä on Merja. Merja haluaa edistää lasten hyvinvointia ja vaikuttaa maailmaan. Siksi hän on ollut UNICEF-vapaaehtoisena jo huikeat 34 vuotta....

Lue lisää
Käsitöitä muiden auttamiseksi

Käsitöitä muiden auttamiseksi

Tässä on Marketta. Marketta lähti mukaan Marttojen vapaaehtoistoimintaan jäädessään eläkkeelle, sillä hän on aina pitänyt käsitöistä ja Martoissa yhdistyy hänen...

Lue lisää