Kuvassa pyörätuolissa istuva henkilö ja seisova henkilö ihailevat vaaleanoransseja ruusuja

Iloksi itselle, avuksi toiselle

Tässä on Mervi. Hän haluaa omalta osaltaan vähentää ikäihmisten yksinäisyyttä.

Mervi vie hervantalaisia vanhuksia ja vammaisia henkilöitä ulkoilemaan, käy heidän kanssaan yhdessä kaupassa tai on juttuseurana. Yhdessä Selviytymisen Tuki YSTI ry:n Verkon vapaaehtoistoiminnan kautta Mervi on osa vapaaehtoisten valtakunnallista verkkoa.

Vuonna 2020 Verkon vapaaehtoiset ovat auttaneet hervantalaisia asiakkaitamme 1441 avunvälityskeikalla, yhteensä 2604 tuntia. Keikkamäärä jäi alle normaalin tavoitetason 1900, mutta on hyvä siihen nähden, että kevään 2020 poikkeusoloissa keikkoja ei voinut tehdä lainkaan. Poikkeusoloissa luotiin kuitenkin uutta: kauppa-apua, puhelinkaveritoimintaa ja pihakahveja. Koronavuoden innovatiivisesta toiminnasta Tampereen kaupunki valitsi Verkon vuoden 2020 tamperelaiseksi vapaaehtoistoimijaksi.

Vapaaehtoisten muodostama verkko ei aina ole näkyvä, sillä se on solmittu aineettomasta välittämisestä ja inhimillisyydestä. Tämä verkko kannattelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia mutta myös meitä muita – kukaan meistä ei halua elää maailmassa, josta putoaa läpi.

Vapaaehtoisten apua tarvitaan. Moni vanhus viettää suurimman osan ajastaan yksin kotona neljän seinän sisällä eikä ilman vapaaehtoisen apua pääsisi hoitamaan omia asioitaan, harrastamaan tai ulkoilemaan.

Kiitos Merville ja muille 84 Yhdessä Selviytymisen Tuki YSTI ry:n vapaaehtoiselle! Jos haluat olla mukana auttamassa, lähde vapaaehtoiseksi! Saat vastavuoroisen ilon kokemuksen.

Lisätietoa: tule vapaaehtoiseksi Hervantaan auttamaan ikäihmisiä

Lisätietoa Yhdessä Selviytymisen Tuki YSTI ry:stä

#SuomiVälittää

***

Etsitkö vapaaehtoistehtäviä? Löydä vaihtoehtoja omalta paikkakunnaltasi vapaaehtoistyö.fi-palvelun kautta

Vapaaehtoistarinoita

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Tässä on Merja. Merja haluaa edistää lasten hyvinvointia ja vaikuttaa maailmaan. Siksi hän on ollut UNICEF-vapaaehtoisena jo huikeat 34 vuotta....

Lue lisää
Käsitöitä muiden auttamiseksi

Käsitöitä muiden auttamiseksi

Tässä on Marketta. Marketta lähti mukaan Marttojen vapaaehtoistoimintaan jäädessään eläkkeelle, sillä hän on aina pitänyt käsitöistä ja Martoissa yhdistyy hänen...

Lue lisää