Mikä Suomi toimii

Mikä on Suomi
toimii?

Keväästä 2020 jatkunut koronapandemia on vaikuttanut merkittävällä tavalla arkeemme ja elämäämme. Olemme joutuneet muuttamaan arkirutiinejamme, vähentämään ihmiskontakteja ja etsimään uusia tapoja työskennellä. Jokainen meistä on joutunut sopeutumaan uusiin olosuhteisiin rajoitusten ja poikkeusolojen myötä.

Jaksamiseen pitkittyneessä kriisitilanteessa vastaa valtioneuvoston kanslian koordinoima Suomi toimii -viestintäkokonaisuus. Tarkoituksena on vahvistaa ihmisten kriisinkestävyyttä vuorovaikutusta, yhteisöllisyyttä ja arjessa jaksamista edistävien viestintätekojen avulla.

Suomi toimii -kokonaisuus on kaikkien suomalaisten asialla, mutta erityistä huolta kannamme koronakriisin aikana heikoimmassa asemassa olevista: muun muassa lapsista ja nuorista, yksinäisyydestä ja mielenterveysongelmista kärsivistä, ikääntyneistä ja vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevista ihmisistä.

Teemme valtakunnallisesti yhteistyötä eri viranomaisten, järjestöjen ja yritysten kanssa. Kuka tahansa voi kuitenkin osallistua; helpoiten se onnistuu jakamalla viestejä #SuomiToimii -tunnisteella somessa, ja osallistumalla yhteistyökumppaneidemme ajankohtaisiin kampanjoihin.

Suomi toimii käynnistyi keväällä 2020 ja jatkuu vuoden 2022 loppuun.

Tutustu hankkeisiin

Suomi toimii -kokonaisuus muodostuu erilaisista terveysturvallisuutta ja henkistä kriisinkestävyyttä tukevista kampanjoista. Teemme yhteistyötä valtakunnallisten järjestöjen, viranomaisten ja aluetoimijoiden kanssa. Tutustu käynnissä oleviin kampanjoihin ja tule mukaan!

#Mitäsitku

#MitäSitku

#SuomiPuhuu

Suomi puhuu

#SuomiKiittää

Suomi kiittää

Suomi viettää vappua

Vappu

Järjestöt toimivat
koronakriisissä

Järjestöt toimivat koronakriisissä