Mikä Suomi toimii

Mikä on Suomi
toimii?

Keväästä 2020 jatkunut koronapandemia on vaikuttanut merkittävällä tavalla arkeemme ja elämäämme. Olemme joutuneet muuttamaan arkirutiinejamme, vähentämään ihmiskontakteja ja etsimään uusia tapoja työskennellä. Jokainen meistä on joutunut sopeutumaan uusiin olosuhteisiin rajoitusten ja poikkeusolojen myötä.

Jaksamiseen pitkittyneessä kriisitilanteessa vastaa valtioneuvoston kanslian koordinoima Suomi toimii -viestintäkokonaisuus. Tarkoituksena on vahvistaa ihmisten kriisinkestävyyttä, vuorovaikutusta, yhteisöllisyyttä ja arjessa jaksamista edistävien viestintätekojen avulla.

Suomi toimii -kokonaisuus on kaikkien suomalaisten asialla, mutta erityistä huolta kannamme koronakriisin aikana heikoimmassa asemassa olevista: muun muassa lapsista ja nuorista, yksinäisyydestä ja mielenterveysongelmista kärsivistä, ikääntyneistä ja vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevista ihmisistä.

Teemme valtakunnallisesti yhteistyötä eri viranomaisten, järjestöjen ja yritysten kanssa. Kuka tahansa voi kuitenkin osallistua; helpoiten se onnistuu jakamalla viestejä #SuomiToimii -tunnisteella somessa, ja osallistumalla yhteistyökumppaneidemme ajankohtaisiin kampanjoihin.

Suomi toimii käynnistyi keväällä 2020 ja jatkuu vuoden 2022 loppuun.

Tutustu hankkeisiin

Suomi toimii -kokonaisuus muodostuu erilaisista terveysturvallisuutta ja henkistä kriisinkestävyyttä tukevista kampanjoista. Teemme yhteistyötä valtakunnallisten järjestöjen, viranomaisten ja aluetoimijoiden kanssa. Tutustu käynnissä oleviin kampanjoihin ja tule mukaan!

Nykytunteen museo-teksti soikiomuodon sisällä.

Nykytunteen museo

Nykytunteen museo
Kuvassa kaksi henkilö kahvilla, kuvan yleisilme vaalea

Poikkeusajan dialogit

Poikkeusajan dialogit
Keltaisella taustalla lasten tummansininen siluetti, kolme lasta pelaavat palloa

Suomi harrastaa

Suomi harrastaa
Nainen halaa koiraa, tumma tausta

Suomi välittää

Suomi välittää

#Mitäsitku

#MitäSitku

#SuomiPuhuu

Suomi puhuu
Lähikuva päivänkakkaroista, etualalla sumeaa ruohoa ja takana tummaa puustoa

#SuomiKiittää

Suomi kiittää
Sinisiä ja punaisia ilmapalloja ulkona, takana näkyy kasvillisuutta

Suomi viettää vappua

Vappu