Oppimateriaalia ja harrastustukea lapsille ja nuorille

Tässä on Anita. Anita on huomannut työssään varhaiskasvatuksessa lasten ja perheiden tukipalveluiden saatavuuden heikkenemisen. Anitan mielestä olisi tärkeää huomioida lapsen etu, ja lapsivaikutusten arvioinnin tulisi ohjata päätöksentekoa kunnissa.

Kolmisen vuotta sitten Anita aloitti vapaaehtoistoiminnan Pelastakaa Lapset ry:n Helsingin yhdistyksessä. Vapaaehtoisena Anita edistää esimerkiksi Eväitä Elämälle -ohjelmaa, joka jakaa lapsille ja nuorille esimerkiksi oppimateriaali- ja harrastustukea sekä korona-aikana ruokalahjakortteja. Eväitä elämälle -ohjelma tavoitti yli 22 000 lasta vuonna 2020!

Vapaaehtoisten muodostama verkko ei aina ole näkyvä, sillä se on solmittu aineettomasta välittämisestä ja inhimillisyydestä. Tämä verkko kannattelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia mutta myös meitä muita – kukaan meistä ei halua elää maailmassa, josta putoaa läpi.

Yksikin turvallinen aikuinen auttaa lasta askeleen eteenpäin eri elämäntilanteissa! Yhteiskunnallisesti tärkeintä lasten hyvinvoinnin turvaamiseksi on ennalta ehkäisevän toiminnan turvaaminen perheiden ja lasten arjessa. Vapaaehtoistoiminnalla on tärkeä merkitys lasten liikunnan ja muun vapaa-ajan toiminnan tukemisessa. Kiitos Anitalle, Pelastakaa Lasten yli 4 700 vapaaehtoiselle ja ihan kaikille vapaaehtoisille! Jos haluat toimia kaikista heikoimmassa asemassa olevien lasten puolesta, niin tule mukaan Pelastakaa Lasten vapaaehtoiseksi.

Lisätietoa vapaaehtoistoiminnasta

#SuomiToimii #FinlandBryrSig

Vapaaehtoistarinoita

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Tässä on Merja. Merja haluaa edistää lasten hyvinvointia ja vaikuttaa maailmaan. Siksi hän on ollut UNICEF-vapaaehtoisena jo huikeat 34 vuotta....

Lue lisää
Käsitöitä muiden auttamiseksi

Käsitöitä muiden auttamiseksi

Tässä on Marketta. Marketta lähti mukaan Marttojen vapaaehtoistoimintaan jäädessään eläkkeelle, sillä hän on aina pitänyt käsitöistä ja Martoissa yhdistyy hänen...

Lue lisää