Setlementtiliiton Timo jakamassa jälkiruokaa punaisessa paidassa

Päivätoimintaa sotaveteraaneille

Tässä on Timo. Timo arvostaa ja kunnioittaa sotaveteraaneja ja haluaa auttaa heitä. Konkreettiseen auttamiseen Timolla on mahdollisuus Vaasan Setlementtiyhdistyksessä. Timo pakkaa arkipäivisin vapaaehtoistyöntekijänä ruoka-annoksia, jotka viedään veteraaneille kotiin. Timo on myös apuna Vaasan Setlementin veteraaneille järjestämässä päivätoiminnassa ja hän käy silloin tällöin veteraanien kotonakin auttamassa erilaisissa askareissa.

Setlementin veteraaneille järjestämään päivätoimintaan osallistui viime vuonna 16 sotaveteraania. Lounasta ja välipalaa kuljetettiin arkipäivisin noin 20 veteraanille. Koronarajoituksista huolimatta yli tuhat Vaasan seudulla asuvaa ihmistä sai vuonna 2020 iloa ja tukea Vaasan Setlementistä.

Vapaaehtoisten muodostama verkko ei aina ole näkyvä, sillä se on solmittu aineettomasta välittämisestä ja inhimillisyydestä. Tämä verkko kannattelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia mutta myös meitä muita – kukaan meistä ei halua elää maailmassa, josta putoaa läpi.

Vapaaehtoisten työtä tarvitaan: Timon auttavista käsistä ja kuuntelevista korvista on suuri ilo veteraanityössä. Vapaaehtoisten kerhonvetäjien ansiosta Vaasan Setlementillä on myös paljon kaikille avoimia ja maksuttomia harrastuskerhoja, joista voi löytää ystäviä.

Kiitos Timolle ja muille 36:lle Vaasan Setlementtiyhdistyksen vapaaehtoiselle!

Jos haluat olla mukana rakentamassa yhteisöllisyyttä ja hyvää elämää Vaasan seudun ihmisille, lähde mukaan vapaaehtoiseksi! Ota yhteyttä kansalaistoiminnan koordinaattoriin Anneen, [email protected], 040 621 1737.

Lisätietoa Setlementtityöstä

****

Etsitkö vapaaehtoistehtäviä? Löydä vaihtoehtoja omalta paikkakunnaltasi vaapaaehtoistyö.fi-palvelun kautta

#SuomiVälittää #FinlandBryrSig

Vapaaehtoistarinoita

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Tässä on Merja. Merja haluaa edistää lasten hyvinvointia ja vaikuttaa maailmaan. Siksi hän on ollut UNICEF-vapaaehtoisena jo huikeat 34 vuotta....

Lue lisää
Käsitöitä muiden auttamiseksi

Käsitöitä muiden auttamiseksi

Tässä on Marketta. Marketta lähti mukaan Marttojen vapaaehtoistoimintaan jäädessään eläkkeelle, sillä hän on aina pitänyt käsitöistä ja Martoissa yhdistyy hänen...

Lue lisää