Tervetuloa!

 

Syksyllä 2022 käynnistyy Suomi puhuu  -kiertue, jonka teemana on poikkeusajan tunteet ja henkinen kriisinkestävyys. Kiertueen tapahtumat koostuvat kahdesta osasta.  

Keskustelutilaisuus: Mikä kantaa meitä kriisiaikoina? 

Henkisen kriisinkestävyyden teemoihin pureutuvan keskustelun alustaa kouluttajapsykoterapeutti, tietokirjailija Maaret Kallio, minkä jälkeen seuraa vaihtuvan kokoonpanon asiantuntijakeskustelu aiheesta. 

Mikä kantaa meitä kriisiaikoina ja miten ylläpitää henkisen kriisinkestävyyden valmiutta myös kriisittömänä aikana? Millaisia työkaluja voit itse hyödyntää mielen hallitsemisessa epävarmana ajanjaksona? Voit vaikuttaa asiantuntijakeskustelun sisältöön kertomalla ajatuksiasi nimettömästi linkin taakse. 

Näe tunteesi lavalla

Tapahtumien toisessa osassa uppoudumme Tarinateatteri Vox:in johdolla viimeisten vuosien poikkeusaikojen ilmiöihin ja tutustumme tunteisiin Nykytunteen museossa kirjoitettujen kirjeiden avulla. Tarinateatteri on improvisaatioon perustuva, yhteisöllinen soveltavan draaman muoto. Esityksen aikana pääset kokemaan ja halutessasi sanoittamaan omia sekä jaettuja tunteita, joita olemme kokeneet viime vuosina. 

Virtuaalinen Nykytunteen museo (https://nykytunteenmuseo.fi/) perustettiin tukemaan kriisiajan tunteita. Museossa vierailija käy läpi poikkeusajan ilmiöitä ja tunteita niiden taustalla. Museo on osa valtioneuvoston kanslian Suomi toimii –kokonaisuutta. 

Suomi puhuu  -kiertue rantautuu syksyn aikana kolmelle paikkakunnalle. 

• 28.9. Turku, Raatihuone 
• 24.11. Joensuu, Carelicum 
• 30.11. Rovaniemi, Arktikum 

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä. Tervetuloa! 

Suomi puhuu -kiertue järjestetetään yhteistyössä Kulta ry.n ja tapahtumatoimisto Tapauksen kanssa.

Suomi puhuu -kiertue Turussa: puhutaan kriiseistä ja tunteista

Suomi puhuu -kiertue rantautuu Turkuun. Tule mukaan Turun Raatihuoneelle keskustelemaan kriisien kuormittaman ajan tunteista, sekä kuulemaan tietoa mielen turvallisuuden työkalujen vahvistamisesta. Kaksiosaisessa tapahtumassa asiantuntijakeskustelun jälkeen syvennymme poikkeusaikojen tunteisiin tarinateatterin avulla.

Klo 17 keskustelutilaisuus: Mikä kantaa meitä kriisiaikoina?

Henkisen kriisinkestävyyden teemoihin pureutuvan keskustelun alustaa kouluttajapsykoterapeutti, tietokirjailija Maaret Kallio, minkä jälkeen keskusteluun osallistuvat sotilasprofessori Aki-Mauri Huhtinen, Suomen Punaisen Ristin koordinaattori Maria Viljanen ja CMI Martti Ahtisaari Peace Foundationin kehittämisjohtaja Riikka Marjamäki.

Keskustelun aiheina ovat turvallisuusympäristön muutos ja vuoden 2022 useat päällekkäiset kriisit, jotka haastavat yhteiskunnan ja ihmisten henkistä kriisinkestävyyttä. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on aiheuttanut ahdistuneisuutta ja huolestuneisuutta myös Suomessa. Tulevan talven toimeentulo huolettaa monia energiakriisin ja hintojen nousun myötä.

Mikä kantaa meitä kriisiaikoina ja miten ylläpitää henkisen kriisinkestävyyden valmiutta myös kriisittömänä aikana? Millaisia työkaluja voit itse hyödyntää mielen hallitsemisessa epävarmana ajanjaksona? Voit vaikuttaa keskustelun sisältöön kertomalla ajatuksiasi tämän linkin taakse.

Klo 18:30 Näe tunteesi lavalla tunnetarinoina

Tarinateatteri Vox:in johdolla uppoudumme viimeisten vuosien poikkeusaikojen ilmiöihin ja tutustumme tunteisiin Nykytunteen museossa kirjoitettujen kirjeiden avulla. Tarinateatteri on improvisaatioon perustuva, yhteisöllinen soveltavan draaman muoto, joka tuo näyttämölle yleisön tositarinoita. Esityksen aikana pääset kokemaan ja halutessasi sanoittamaan omia sekä jaettuja tunteita, joita olemme kokeneet viime vuosina.

Virtuaalinen Nykytunteen museo perustettiin tukemaan kriisiajan tunteita. Museossa vierailija käy läpi poikkeusajan ilmiöitä ja tunteita niiden taustalla. Museo on osa valtioneuvoston kanslian Suomi toimii –kokonaisuutta, jonka tavoitteena on henkisen kriisinkestävyyden vahvistaminen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä. Tervetuloa!

Lisätietoa tapahtumasta: [email protected]

Maaret Kallio

Maaret Kallio on kouluttajapsykoterapeutti ja tietokirjailija, jonka tärkeimpänä tavoitteena on auttaa muita ja tuottaa ymmärrystä ihmismielen ja ihmissuhteiden mutkaisuuksiin. Vastaanottotyön lisäksi hän kirjoittaa kolumneja Helsingin Sanomille ja on julkaissut useita tietokirjoja ihmisyydestä, mielenterveydestä ja ihmissuhteiden merkityksestä. Maaret on myös luottamustehtävissä Suomen World Visionin lapsen oikeuksien lähettiläänä sekä Lastenklinikoiden Kummina.

Aki-Mauri Huhtinen

Aki-Mauri Huhtinen on Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori ja erikoistunut sotilasorganisaatioihin ja informaatiovaikuttamiseen. Hän on Helsingin, Lapin, Tampereen ja Jyväskylän yliopiston dosentti sekä työskennellyt 2020-2021 Naton Strategisen kommunikaation osaamiskeskuksessa Riiassa, Latviassa.

Riikka Marjamäki

Riikka Marjamäki työskentelee CMI:n kehittämisjohtajana ja hänen erityisosaamistaan ovat kansainvälinen politiikka, konfliktinratkaisu, vaikuttavuus, palvelumuotoilu ja oppiminen. Riikka myös vetää CMI:n globaalikasvatustyötä sekä toimii neuvonantajana Kosovon hallitukselle Kosovon ja Serbian välisessä dialogiprosessissa.

Ennen nykyistä pestiään Riikka johti usean vuoden ajan CMI:n sisällä toiminutta presidentti Ahtisaaren toimistoa, ja toimi läheisessä yhteistyössä useiden kansainvälisten organisaatioiden kanssa.

Maria Viljanen

Maria Viljanen työskentelee koordinaattorina Suomen Punaisen Ristin keskustoimistolla vastuualueenaan ruoka-avun valtakunnallisen järjestökoordinaation kehittäminen. Hän koordinoi myös SPR:n kokonaisvalmiuden kehittämistä, erityisesti hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toiminnoissa. Osallisuuden vahvistaminen ja mielenterveyden edistäminen ovat teemoja, joiden kanssa Maria on työskennellyt parikymmentä vuotta sote-alan järjestöissä SPR:n lisäksi Mieli Ry:ssä ja Sininauhaliitossa.