Meitä kannattelee verkko, joka ei aina ole näkyvä, sillä se on solmittu aineettomasta välittämisestä ja inhimillisyydestä. Se verkko on tehty ihmisistä, jotka laittavat itsensä likoon vapaaehtoisesti paremman maailman puolesta.

Maailmassa on paljon ihmisoikeuksiin, köyhyyteen, syrjäytymiseen, mielenterveyteen ja tasa-arvoon liittyviä epäkohtia. Vapaaehtoistoiminta muodostaa vahvan välittämisen verkon, joka ottaa kiinni, tukee vaikeissakin elämäntilanteissa ja kannattelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia sekä myös meitä muita. Kukaan meistä ei halua elää maailmassa, josta voi pudota läpi.

Vapaaehtoistoiminta on välittämisestä kumpuavaa toimintaa, jota tehdään palkintoa odottamatta. Verkko kannattelee kaikkia ja palkinto on yhteinen.

Valtioneuvoston kanslian ja järjestöjen yhteinen, 16. elokuuta 2021 starttaava Suomi välittää -kampanja kiinnittää huomion siihen, kuinka olennainen osa hyvinvointivaltion turvaverkkoa vapaaehtoistoiminta on. Se tekee näkyväksi järjestöjen ja vapaaehtoisten toimintaa pitkittyneessä koronakriisissä.

Tutustu vapaaehtoisten tarinoihin tällä sivustolla ja sosiaalisessa mediassa seuraamalla aihetunnisteita #SuomiVälittää #FinlandBryrSig. Löydä myös oma tapasi välittää!

#SuomiVälittää#FinlandBryrSig#SuomiToimii#FinlandFixarDet

Vapaaehtoistarinoita

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Tässä on Merja. Merja haluaa edistää lasten hyvinvointia ja vaikuttaa maailmaan. Siksi hän on ollut UNICEF-vapaaehtoisena jo huikeat 34 vuotta….

Lue lisää
Käsitöitä muiden auttamiseksi

Käsitöitä muiden auttamiseksi

Tässä on Marketta. Marketta lähti mukaan Marttojen vapaaehtoistoimintaan jäädessään eläkkeelle, sillä hän on aina pitänyt käsitöistä ja Martoissa yhdistyy hänen…

Lue lisää
Vertaistukea läheisen menetyksen jälkeen

Vertaistukea läheisen menetyksen jälkeen

Tässä on Johanna. Johanna lähti mukaan Surunauhan vapaaehtoistyöhön, koska hän on itse aikanaan oivaltanut vertaistuen valtavan merkityksen läheisen menetyksen jälkeen….

Lue lisää
Vekkari-toiminta edistää yhdenvertaisuutta

Vekkari-toiminta edistää yhdenvertaisuutta

Jarmo haluaa auttaa muita. Tätä hän toteuttaa Kehitysvammatuki 57:n Vekkari-toiminnassa, jossa hän on mm. ollut vastaanottamassa ja opastamassa ihmisiä erilaisissa…

Lue lisää
Vapaaehtoislukijana näkövammaisille

Vapaaehtoislukijana näkövammaisille

Tässä on Marja-Leena. Hän lukee näkövammaisten ihmisten käyttöön sellaista äänimateriaalia, jota mikään muu taho ei tuota. Ilman Marja-Leenaa jäisi monelta…

Lue lisää
Vertaistukea murrosikäisten äideille

Vertaistukea murrosikäisten äideille

Tässä on Kirsi. Kirsi haluaa tukea murrosikäisten äitejä, sillä murrosikäisen äiti jää helposti yksin. Siksi hän ohjaa Kamalat äidit® -toimintaa…

Lue lisää

Vapaaehtoistehtäviä ympäri Suomea

Auttamalla toisiamme Suomi on parempi paikka kaikille. Löydä oma tapasi välittää vapaaehtoistyö.fi –verkkopalvelun kautta, tai ilmoita tehtävistä organisaatiossasi. Mukana on yli 820 vapaaehtoistehtäviä tarjoavaa organisaatiota ja satoja vapaaehtoistehtäviä.

Suomi välittää -kampanjassa mukana olevat järjestöt

Suomi välittää -kampanjassa kuullaan vapaaehtoisten tarinoita ja mukana on yli viisikymmentä järjestöä. Kampanja on avoin kaikille järjestöille ja siihen voi liittyä edelleen. Yhteydenotot: [email protected] tai +358 29 516 0140

Tutustu vapaaehtoismahdollisuuksiin järjestöjen sivuilla.

#SuomiVälittää somessa