Bymorfar bidrar med en morfars glädje i invandrarbarns liv

Det här är Esko. Esko tycker om att leka med barn och hoppas kunna bidra med en morfars glädje särskilt i invandrarbarns liv.

Esko är bymorfar på Mannerheims Barnskyddsförbund (MBF) och träffar barn såväl i lekparker som på MBF:s familjefika. Esko steker plättar, bygger linbanor, leker, spelar, berättar historier eller bara sitter och håller barnen sällskap. Som pensionär utför han volontärarbete enligt vad det egna tidschemat och de egna krafterna tillåter.

MBS har över tusen bymormödrar och -morfäder som erbjuder barn och ungdomar sällskap. 

Volontärernas nätverk är inte alltid synligt, eftersom det handlar om immateriell omsorg och mänsklighet. Detta nätverk stöder de mest utsatta, men också oss andra – dig och mig – för ingen vill leva i en värld där man faller igenom.

Volontärernas arbete behövs för att alla föräldrar så enkelt som möjligt ska få stöd i vardagen och alla barn omsorg, uppmärksamhet och ömhet i livet.

Tack Esko och de andra 26 000 volontärerna på Mannerheims Barnskyddsförbund! Om du vill vara med och bygga ett bättre liv för barn efter corona ska du bli volontär!

Mll.fi/tue-tyotamme/tule-vapaaehtoiseksi/ (på finska)

#SuomiVälittää #FinlandBryrSig

Volontärberättelser

Trygg vuxen för unga

Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt...

Läs mer
Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt...

Läs mer