En trygg spelgemenskap med bra stämning som mål

Det här är Minna. Hon utvecklade Pelimiitti-verksamheten när hon var projektmedarbetare i OSAVA-projektet. Efter att projektet var avslutat beslutade sig Minna för att fortsätta samordna och utveckla verksamheten på volontär basis – Minna kontaktade då Ylivieskas 4H-förening och frågade dem om de ville ta verksamheten under sina vingar. Ylivieskas 4H-förening tog entusiastiskt emot Pelimiitti och sedan dess har Pelimiitti-verksamheten anordnats under 4H-verksamheten och via 4H-föreningar.

I Minnas uppgifter ingår bland annat extern och intern kommunikation, ansvar för spelpedagogik, introduktion av volontärer och 4H-föreningar samt samarbets- och utvecklingsmönster. Minna har organiserat och hållit i många evenemang tillsammans med andra, som exempelvis Pelimiitti LAN, Pelimiitti loves Assembly-veckan och Reload-fikor tillsammans med Peliliike-projektet som startar i höst. Minna har också skapat Pelimiitis och ovan nämnda lans webbplatser.

”Jag upplever volontärverksamheten som en naturlig väg för mig att göra gott. Det bästa med Pelimiitti är gemenskapen, den goda sammanhållningen samt att göra det möjligt för deltagarna att aktivt påverka och agera. Under corona har vi kunnat utöka och göra vår distansverksamhet mer mångsidig – det har vi hela volontärteamet att tacka för.”

Volontärernas nätverk är inte alltid synligt, eftersom det handlar om immateriell omsorg och mänsklighet. Detta nätverk stöder de mest utsatta, men också oss andra – dig och mig – för ingen vill leva i en värld där man faller igenom.

Volontärernas arbete behövs: Pelimiitti-verksamheten anordnas i 16 4H-föreningars område på olika håll i Finland både via nätet och fysiskt. Den mångsidiga spelverksamheten (digitala spel, brädspel, brädspel i form av rollspel med mera) riktar sig till 13–17-åringar och vuxna. Utan våra volontärer skulle många bli utan en trygg spelgemenskap med låg tröskel och bra stämning.

Tack Minna och alla Pelimiittis volontärer! Om du vill vara med och anordna spelverksamhet på distans eller fysiskt kan du bli volontär på Pelimiitti. Du kan anmäla dig som volontär via Pelimiittis webbplats (på finska): https://pelimiitti.wordpress.com/vapaaehtoiseksi/.

#SuomiVälittää #FinlandBryrSig

Volontärberättelser

Trygg vuxen för unga

Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt...

Läs mer
Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt...

Läs mer