Kampanjen Finland bryr sig 16.8-15.9.2021 uppmärksammade hur viktig volontärverksamheten är som en del av välfärdsstatens skyddsnät och synliggjorde organisationernas och volontärernas arbete under den utdragna coronakrisen. I kampanjen hörde man volontärernas berättelser. Fler än 70 organisationer deltog i kampanjen.

Vi är burna av ett omsorgsnät som vi inte alltid kan se, eftersom det är en sammanvävnad av omsorg och mänsklighet som inte nödvändigtvis har en fysisk form. Nätet utgörs av människor som frivilligt engagerar sig för en bättre värld. Det finns många missförhållanden i världen som gäller mänskliga rättigheter, fattigdom, utslagning, psykisk hälsa och jämställdhet.

Frivilligarbete är ett starkt nät som fångar upp, stöder även i svåra livssituationer och bär inte bara de mest utsatta utan också alla andra. Ingen av oss vill leva i en värld som inte stöder och bär. Frivilligarbete har sitt upphov i omsorg och det utförs utan väntan på belöning. Stödet från nätet är till för var och en, och belöningen är gemensam för oss alla.

Statsrådets kanslis och organisationsfältets kampanj Finland bryr sig inleds den 16 augusti. Kampanjen uppmärksammar hur viktig volontärverksamheten är som en del av välfärdsstatens skyddsnät och synliggör organisationernas och volontärernas arbete under den utdragna coronakrisen.

Läs volontärernas berättelser på denna webbplats och på sociala medier. Hitta också ditt eget sätt att bry dig!

#SuomVälittää#FinlandBryrSig#SuomiToimi#FinlandFixarDet

Volontärberättelser

Trygg vuxen för unga

Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt…

Läs mer
Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt…

Läs mer
Vänner och nya upplevelser på scouterna

Vänner och nya upplevelser på scouterna

Det här är Antti. Han vill försäkra sig om att ungdomar har möjlighet att få liknande erfarenheter på scouterna som…

Läs mer

Sök frivilliguppdrag

Med att hjälpa varandra gör vi Finland en bättre plats för alla. I vapaaehtoistyö.fi tjänsten kan du hitta och anmäla frivilliguppdrag.

Organisationer som deltar i kampanjen Finland bryr sig

#FinlandBryrSig #SuomiVälittää i sociala medier