Frivilligvän för personer med funktionsnedsättning

Det här är Lotta. Lotta är frivilligvän inom SAMS vänverksamhet. SAMS frivilligvänner fungerar som vänner och ibland hjälpande händer för personer med funktionsnedsättning.

Vänparen träffas för att diskutera, gå på fika eller varför inte gå på gymmet tillsammans!

Vi kan inte alltid se det nätverk frivilliginsatserna bildar. Det är en väv av omsorg och mänsklighet som inte nödvändigtvis har en fysisk form. Nätverket stöder inte bara de mest utsatta, utan oss alla. Ingen av oss vill leva i en värld där det inte finns stöd.

Frivilliga aktörers insatser behövs: Under coronapandemin har många personer med funktionsnedsättning blivit ännu mer ensamma och isolerade, för att många av dem hör till riskgruppen för viruset och är rädda för att bli sjuka eller bor på boenden där man inte har fått ta emot besökare. Många har också övergått till distanskontakt, men alla har inte tekniken eller kunskapen för att kunna göra det.

Tack till Lotta och alla SAMS vänverksamhets 256 frivilligvänner! Om du vill vara med och minska på ensamheten, kom med som frivillig! Anmäl om intresse här

#SuomiVälittää #FinlandFixarDet

Volontärberättelser

Trygg vuxen för unga

Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt...

Läs mer
Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt...

Läs mer