Sofia Pajunen valkoisella taustalla pinkkiin pukeutuneena

Hjälp för personer som upplever våld i nära relationer

Det här är Sofia. Sofia vill att Finland ska ha mindre våld i nära relationer och att de som upplever våld i nära relationer lättare ska få hjälp. Hon är erfarenhetsexpert på volontär basis på Förbundet för mödra- och skyddshem och berättar om hur hon själv klarade våld i en nära relation och vilka metoder som kan användas för att ta sig igenom det.

Förra året nådde Förbundet för mödra- och skyddshem nästan 24 000 personer. Organisationen hjälpte barn och familjer som levde under svåra och otrygga förhållanden samt arbetade för att förebygga familjevåld.

Volontärernas nätverk är inte alltid synligt, eftersom det handlar om immateriell omsorg och mänsklighet. Detta nätverk stöder de mest utsatta, men också oss andra – dig och mig – för ingen vill leva i en värld där man faller igenom.

Volontärernas arbete behövs: Alltför många människor upplever våld i nära relationer i Finland. Många vågar inte söka hjälp. Våra volontärer sprider information om hur man kan få hjälp, finns vid människor sida i svåra situationer och hjälper dem som är drabbade av våld att ta sig ur det.

Tack Sofia och de andra över 1 900 volontärerna från Förbundet för mödra- och skyddshem! Om du vill vara med och verka för en trygg barndom och ett tryggt liv ska du bli volontär!

Bli volontär – Förbundet för mödra- och skyddshem

#FinlandBryrSig #SuomiVälittää

Volontärberättelser

Trygg vuxen för unga

Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt...

Läs mer
Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt...

Läs mer