Henkilö puhuu selin puhelimeen tummissa vaatteissa

Hjälp till kvinnor för att förebygga våld

Det här är Sirpa. Sirpa arbetar som volontär för att förebygga våld i nära relationer och arbetar i en tjänst där man erbjuder hjälp till flickor och kvinnor som använder eller är rädda för att de ska använda våld. Som volontär sitter hon jour i en hjälptelefon samt i en chatt som kan kontaktas av kvinnor som använder eller är rädda för att de ska använda våld.

Sirpa har blivit en del av nätverket med volontärer via Maria Akademi rf. År 2020 sökte sammanlagt 625 flickor och kvinnor som oroade sig för sin egen ilska och sitt eget våld hjälp via Maria Akademis arbete för förebyggande av våld.

Volontärernas nätverk är inte alltid synligt, eftersom det handlar om immateriell omsorg och mänsklighet. Detta nätverk stöder de mest utsatta, men också oss andra – dig och mig – för ingen vill leva i en värld där man faller igenom.

Volontärernas arbete behövs: Volontärerna bidrar med en ytterst värdefull insats i vår verksamhet och varje möte med en person som behöver hjälp är betydelsefullt. Maria Akademin erbjuder volontärarbetare ett etiskt hållbart och välplanerat volontärarbete som är viktigt för samhället. Volontärerna är starkt delaktiga i alla delar av verksamheten: planering, utveckling, genomförande och utvärdering av volontärverksamheten.

Tack Sirpa och de andra över tjugo volontärerna på Maria Akademin! Om du vill vara med och bidra till att säkerheten och välbefinnandet ökar i vårt samhälle kan du börja som volontär! Om du är intresserad av verksamheten, anmäl dig här (på finska)

#FinlandBryrSig #SuomiVälittää

Volontärberättelser

Trygg vuxen för unga

Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt...

Läs mer
Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt...

Läs mer