Hjälparbetare på vaccinationsställe och flygplatsen under corona

Det här är Annalina. Hon började arbeta som volontär på Röda Korset våren 2020 på Helsingfors-Vanda flygplats, där Röda Korset hjälpte resenärer som återvände till Finland i början av pandemin i frågor som gällde att återvända hem.

Under våren i år hjälpte Annalina också till med coronavaccinationer i Esbo, där Röda Korset bistod personalen på vaccinationspunkterna i att vägleda personer som kom och skulle vaccinera sig samt hjälpa deras anhöriga. Volontärerna är också mentalt stöd vid den efterföljande uppföljningen för att observera de vaccinerades tillstånd och samtala med dem.

”Coronasituationen har medfört något nytt för alla. Jag ville bli volontär för att jag tror att alla har stunder då de behöver någon annans hjälp.”

Volontärernas nätverk är inte alltid synligt, eftersom det handlar om immateriell omsorg och mänsklighet. Detta nätverk stöder de mest utsatta, men också oss andra – dig och mig – för ingen vill leva i en värld där man faller igenom.

Ett varmt tack till alla som hjälper till under corona ❤️ Om du är intresserad av volontäruppdrag får du ytterligare information här: https://www.rodakorset.fi/bli-frivillig/

Välkommen att delta!

#FinlandBryrSig #SuomiVälittää

Volontärberättelser

Trygg vuxen för unga

Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt...

Läs mer
Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt...

Läs mer