Inget barn och ingen familj skall känna sig ensam

Det är här är Fredrika Hämelin som är ordförande i Storängens Hem och Skola-förening i Esbo.

Inget barn och ingen familj skall känna sig ensam och utanför skolans gemenskap. ”Vår förening ordnar aktiviteter som inbjuder varje familj att bli en del av skolgemenskapen så att alla föräldrar känner sig välkomna och delaktiga. Det känns fint att märka att vår Hem och Skola-förening bidrar till att förbättra föräldrars kontakt till skolan.  Trots coronapandemin försöker vi vårt bästa med att hålla igång verksamheten t.ex. med föräldrakvällar online,” säger Frederika.

Storängens Hem och Skola är medlem i Förbundet Hem och Skola som är en centralorganisation för över 280 föräldraföreningar som verkar vid svenskspråkiga skolor och daghem. Varje förening engagerar de egna familjerna, vilket nationellt betyder att tiotusentals familjer årligen berörs av verksamheten.

Vi kan inte alltid se det nätverk frivilliginsatserna bildar. Det är en väv av omsorg och mänsklighet som inte nödvändigtvis har en fysisk form. Nätverket stöder inte bara de mest utsatta, utan oss alla. Ingen av oss vill leva i en värld där det inte finns stöd.

Via aktivitet i en föräldraförening lär vi föräldrar känna varandra och varandras barn. Med en frivilliginsats i en Hem och Skola-förening är man med och sprider glädje och blir själv glad.

Tack till alla aktiva i Förbundet Hem och Skolas 280 medlemsföreningar! Om du som förälder tycker att samverkan mellan skolan eller daghemmet är något du vill komma med och utveckla så ta kontakt med din lokala föräldraförening.

Mer information om Hem och Skola Föreningar

#FinlandBryrSig #SuomiVälittää

Volontärberättelser

Trygg vuxen för unga

Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt...

Läs mer
Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt...

Läs mer