Tuusulan Siskot- ja Simot vapaaehtoinen Reetta Reijonen

Mormorsdisco, friluftsdagar och sång för äldre

Det här är Reetta. Att minska ensamheten bland äldre och respektera deras livsvärde ligger Reta nära om hjärtat. Reetta har varit med och planerat, ordnat och deltagit i pop up-evenemang som hållits för äldre av Siskot ja Simot. Reetta har erfarenhet av dagar då de skämmas bort, mormorsdisco, friluftsdagar, julsång och bakning. Det bästa berömmet för sitt arbete får man på plats när man ser hur de äldre trivs.

Volontärernas nätverk är inte alltid synligt, eftersom det handlar om immateriell omsorg och mänsklighet. Detta nätverk stöder de mest utsatta, men också oss andra – dig och mig – för ingen vill

leva i en värld där man faller igenom.

Volontärernas arbete behövs: Syftet med verksamheten i vår sammanslutning är att bidra till människors sociala välbefinnande och var och en av oss kan glädja våra medmänniskor genom att minska deras ensamhet. 

Tack Reetta och alla andra hundratals volontärer från Siskot ja Simot! Om du vill vara med och bry dig om dina medmänniskor över generationsgränserna ska du bli volontär!

Siskot ja Simots evenemangskalender (på finska)

#FinlandBryrSig #SuomiVälittää

Volontärberättelser

Trygg vuxen för unga

Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt...

Läs mer
Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt...

Läs mer