Lammassaaren pitkospuut lumen peitossa, kuvan keskellä aurinko

Det omfattande arbetet på organisationsfältet stöder kriståligheten i samhället och dess olika sektorer. Därför är organisationerna också starkt engagerade i kampanjen Finland fixar det. Målet är att stärka den psykiska kriståligheten och stödja människor genom krisen.

Kampanjen Finland fixar det är öppen för alla organisationer. Denna vår riktar vi uppmärksamheten mot organisationernas arbete under coronakrisen och frivilliga aktörer på organisationsfältet samt arbetet med att i kristider stärka välbefinnandet och funktionsförmågan i vardagen.

Finland klarar sig ur denna kris när vi bryr oss om varandra. Välkommen med!

#FinlandFixarDet#tillsammans#SuomiToimii#yhdessä#together

Berättelser om frivillighet

Betydelsen av att bry sig om och hjälpa varandra framhävs i en krissituation, även när vi inte fysiskt kan mötas. Under coronaåret har frivilliga vid organisationerna arbetat i flera olika roller, bland annat vid hjälptelefoner och kristelefoner, med vänverksamhet, vid coronavaccineringspunkter, med matstöd och hjälp med att uträtta ärenden.

I år får vi höra berättelser om frivillighet, berättade av de frivilliga aktörerna själva. Dela din egen berättelse i sociala medier med hashtaggen #finlandfixardet

Organisationer som deltar i kampanjen Finland fixar det

#FinlandFixarDet i sociala medier