Samhällsfred och jämlikhet genom interreligiös dialog

Det här är Suaad. Suaad vill främja jämlikhet inom religiösa samfund. Det gör han konkret som volontär och expertmedlem i undervisning i islam på religions- och religionsundervisningssektionen på RESA-forumet.

RESA-forumet är en interreligiös samarbetsorganisation som främjar samhällsfred och jämlikhet genom interreligiös dialog. Suaad har under det senaste året skrivit en handbok till stöd i åskådningsundervisningen och fört en dialog inom sektionen om önskemål från flera olika minoritetsreligioner när det gäller religionsundervisningen. RESA-forumet har varit en aktiv informationsförmedlare mellan myndigheter och religiösa samfund under coronakrisen.

Volontärernas nätverk är inte alltid synligt, eftersom det handlar om immateriell omsorg och mänsklighet. Detta nätverk stöder de mest utsatta, men också oss andra – dig och mig – för ingen vill leva i en värld där man faller igenom.

Volontärernas arbete behövs: Många religiösa samfund som hör till en minoritet i Finland fungerar nästan enbart med volontära krafter.

Samfunden främjar sina medlemmars delaktighet och välbefinnande. RESA-forumet för samman volontärer från olika religioner för att verka för ett samhälle där religioner är synliga och aktiva samhällsaktörer.

Tack Suaad och de andra 40 volontärerna! Följ vårt påverkansarbete på adressen https://uskot.fi/sv/hem/.

#FinlandBryrSig #SuomiVälittää

Volontärberättelser

Trygg vuxen för unga

Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt...

Läs mer
Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt...

Läs mer