Stöd, utbyte av erfarenheter och verksamhet för hjärtefamiljer

Det här är Sarita, 7-åriga hjärtedottern Minkas mamma. Hon är volontär på många sätt på Hjärtebarn och -vuxna rf – hon är stödperson för verksamheten och erfarenhetsexpert och hon anordnar verksamhet för andra hjärtefamiljer. Hon motiveras av viljan att hjälpa andra i motsvarande situation genom sin egen erfarenhet och för att ingen ska känna sig ensam.

Volontärernas nätverk är inte alltid synligt, eftersom det handlar om immateriell omsorg och mänsklighet. Detta nätverk stöder de mest utsatta, men också oss andra – dig och mig – för ingen vill leva i en värld där man faller igenom.

Volontärernas arbete behövs: I Finland föds årligen nästan 500 barn med hjärtfel. När en i familjen har en hjärtsjukdom berörs hela familjen. Att leva med en kronisk sjukdom kräver en fullständig anpassning både av den sjuka själv och av hans eller hennes familj och andra närstående. I den processen är det otroligt viktigt att få möta andra i samma situation och dela med sig till dem som upplevt samma sak. För oss är det viktigt att inga hjärtebarn, hjärteungdomar eller hjärtevuxna med närstående upplever att de är ensamma eller saknar stöd.

Tack Sarita och de över hundra andra Hjärtebarn och vuxnas volontärerna! Utan er insats vore det här arbetet omöjligt att genomföra! Om du vill vara med och stödja hjärtebarn, -unga, -vuxna eller deras närstående, var med i volontärverksamheten.

#FinlandBryrSig #SuomiVälittää

Volontärberättelser

Trygg vuxen för unga

Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt...

Läs mer
Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt...

Läs mer