Setlementtiliiton Timo jakamassa jälkiruokaa punaisessa paidassa

Dagverksamhet för krigsveteraner

Det här är Timo. Timo uppskattar och respekterar krigsveteraner och vill hjälpa dem. Timo har möjlighet att ge konkret hjälp i Vasa Settlementförening. På vardagar packar Timo som volontärarbetare matportioner som skickas hem till veteranerna. Timo är också med och hjälper till med Vasa Settlements veteraners dagverksamhet och besöker då och då veteranerna i hemmet och hjälper dem med olika sysslor.

I dagverksamheten som anordnas för Settlements veteraner deltog förra året 16 krigsveteraner. Lunch och mellanmål transporterades på vardagar till cirka 20 veteraner. Trots coronabegränsningarna fick över tusen människor bosatta i Vasaregionen glädje och stöd av Vasa Settlement under 2020.

Volontärnätverket är inte alltid synligt, eftersom det handlar om immateriell omsorg och mänsklighet. Det här nätet bär upp de allra mest utsatta, men även vi andra – ingen av oss vill leva i en värld där man faller igenom.

Volontärernas arbete behövs: Timos hjälpande händer och lyssnande öron är en stor glädje i veteranarbetet. Tack vare de frivilliga klubbledarna har Vasa Settlement också många klubbar med fritidsaktiviteter som är öppna för alla och kostnadsfria, där man kan hitta vänner.

Tack Timo och alla andra volontärer på Settlementföreningarna!

Om du vill vara med och bygga gemenskap och ett gott liv för människorna i Vasaregionen, bli volontär! Kontakta medborgarverksamhetens koordinator Anne, [email protected], 040 621 1737.

Mer om Settlementförbundet

#FinlandBryrSig #SuomiVälittää

Volontärberättelser

Trygg vuxen för unga

Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt...

Läs mer
Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt...

Läs mer