Trevliga gemensamma aktiviteter i bostadsaktiebolaget

Det här är Reino. Reino vill göra de boende på Korsholmsvägen mindre ensamma genom att hålla i trevliga gemensamma aktiviteter i bostadsaktiebolaget. Under coronaåret har han ordnat regelbundna träffar utomhus.

Volontärernas nätverk är inte alltid synligt, eftersom det handlar om immateriell omsorg och mänsklighet. Detta nätverk stöder de mest utsatta, men också oss andra – dig och mig – för ingen vill leva i en värld där man faller igenom.

Volontärernas arbete behövs: Över 400 000 äldre bor ensamma och antalet fortsätter att öka. Utan TaloTsemppari-volontärer skulle många dagar vara tråkiga och tomma.

Tack Reino och de andra 150 TaloTsemppari-volontärerna, varav en del är aktiva varje vecka och en del då och då! Om du vill vara med och förgylla livet för människor på ålderns höst anmäler du dig till Äldreinstitutets TaloTsemppari-utbildning (på finska) https://www.ikainstituutti.fi/talotsemppari-valmennukset/    

#FinlandBryrSig #TillsammansHemma #SuomiVälittää #YhdessäKotikulmilla #FinlandBryrSig

Volontärberättelser

Trygg vuxen för unga

Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt...

Läs mer
Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt...

Läs mer