Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt ungdomar. Under coronaåret har Lauri gett sig ut för att möta unga i staden tillsammans med yrkesverksamma som arbetar med ungdomar just där ungdomarna tillbringar sin tid.

Coronaåret har synliggjort att alla unga i sin vardag inte har möjlighet att träffa trygga vuxna. Ungdomarna har dock behov av att bli bemötta, sedda, hörda och uppskattade precis som de är, alltså som sig själva.

Trygga vuxna som Lauri, sin egen ungdoms veteraner, möjliggör tusentals trygga möten varje år runt om i Finland. Vid sidan av de yrkesverksamma som arbetar med ungdomar står de utbildade vuxna volontärerna som möter ungdomar i centrum för Walkers-verksamheten, utan dem skulle det inte finnas någon Walkers-verksamhet.

Den riksomfattande Walkers-verksamhetens stödsamfund är Stationens Barn.

Tack Lauri och alla andra fantastiska volontärer för ett oerhört betydelsefullt och viktigt arbete över hela landet under coronaåret. Om du som vuxen vill vara med och möjliggöra trygga möten med våra ungdomar ska du bli Walkers-volontär.

www.walkers.fi                          

#SuomiVälittää #FinlandBryrSig

Volontärberättelser

Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt...

Läs mer