Vänner och nya upplevelser på scouterna

Det här är Antti. Han vill försäkra sig om att ungdomar har möjlighet att få liknande erfarenheter på scouterna som han själv fick som ung scout. Antti har under det senaste året varit volontär på Finlands Scouter och arbetat med att nästa sommar ordna storlägret Kajo, som erbjuder upp till 15 000 deltagare möjligheten att få vänner och nya upplevelser. På lägret ansvarar Antti för basservicen tillsammans med sin kollega.

Volontärernas nätverk är inte alltid synligt, eftersom det handlar om immateriell omsorg och mänsklighet. Detta nätverk stöder de mest utsatta, men också oss andra – dig och mig – för ingen vill leva i en värld där man faller igenom.

Volontärernas arbete behövs: Tack vare volontärerna inom scouterna får tiotusentals barn och unga en trygg plats för att utöva sin hobby: Runt om i Finland samlas 5 000 scoutgrupper varje vecka och årligen ordnas över 13 000 utflykter, läger, vandringar och seglingar.

Tack Antti och de 25 000 andra volontärerna inom scouterna! Om du vill vara med och ge barn en meningsfull fritidsaktivitet ska du bli volontär!

Ytterligare information

#FinlandBryrSig #SuomiVälittää

Volontärberättelser

Trygg vuxen för unga

Trygg vuxen för unga

Det här är Lauri. Lauri är volontär inom Walkers-verksamheten i Kajana, då han vill ge av sin egen tid åt...

Läs mer
Volontär som brandkårist

Volontär som brandkårist

Det här är Emma. Hon är volontär som brandkårist på Äänekosken VPK. Emma deltar i utbildningen av unga brandkårister samt...

Läs mer