Tavoitteena turvallinen hyvän mielen peliyhteisö

Tässä on Minna. Hän kehitti Pelimiitti-toiminnan ollessaan projektityöntekijänä OSAVA-hankkeessa. Hankkeen päätyttyä Minna päätti jatkaa toiminnan koordinoimista ja kehittämistä vapaaehtoispohjalta – Minna otti tuolloin yhteyttä Ylivieskan 4H-yhdistykseen ja kysyi heiltä halukkuutta ottaa toiminta siipiensä suojaan. Ylivieskan 4H-yhdistys otti Pelimiitin innostuneesti vastaan, ja siitä lähtien Pelimiitti-toimintaa on järjestetty 4H-toiminnan alla ja 4H-yhdistysten kautta.

Minnan tehtäviin kuuluu muun muassa toiminnan ulkoinen ja sisäinen viestintä, pelikasvatusvastuu, vapaaehtoisten ja 4H-yhdistysten perehdyttäminen sekä yhteistyö- ja kehittämiskuviot. Minna on organisoinut ja järjestänyt monia tapahtumia yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa, kuten esimerkiksi Pelimiitti LAN –laneja, Pelimiitti loves Assembly –viikon sekä syksyllä alkavia Reload-kahveja yhdessä Peliliike-hankkeen kanssa. Minna on tehnyt myös Pelimiitin ja em. lanien nettisivut.

”Koen vapaaehtoistoiminnan itselleni luontevaksi väyläksi tehdä hyvää. Pelimiitissä parasta ovat yhteisöllisyys, hyvä yhteishenki sekä osallistujien aktiivisen vaikuttamisen ja toimimisen mahdollistaminen. Korona-aikana olemme pystyneet lisäämään ja monipuolistamaan etätoimintaamme – kiitos siitä kuuluu koko vapaaehtoistiimille.”

Vapaaehtoisten muodostama verkko ei aina ole näkyvä, sillä se on solmittu aineettomasta välittämisestä ja inhimillisyydestä. Tämä verkko kannattelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia mutta myös meitä muita – kukaan meistä ei halua elää maailmassa, josta putoaa läpi.

Vapaaehtoisten työtä tarvitaan: Pelimiitti-toimintaa järjestetään 16 4H-yhdistyksen alueella eri puolilla Suomea niin verkon yli kuin kasvotusten. Monipuolinen pelitoiminta (digipelaaminen, lautapelit, pöytäroolipelit ym.) on suunnattu 13-17 -vuotiaille ja täysi-ikäisille. Ilman vapaaehtoisiamme moni jäisi vaille turvallista, matalakynnyksistä ja hyvän mielen peliyhteisöä.

Kiitos Minnalle ja kaikille Pelimiitin vapaaehtoisille! Jos haluat olla mukana järjestämässä pelitoimintaa etänä tai kasvotusten, lähde mukaan Pelimiitin vapaaehtoiseksi. Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi Pelimiitin nettisivujen kautta: https://pelimiitti.wordpress.com/vapaaehtoiseksi/.

#SuomiVälittää #FinlandBryrSig

Vapaaehtoistarinoita

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Tässä on Merja. Merja haluaa edistää lasten hyvinvointia ja vaikuttaa maailmaan. Siksi hän on ollut UNICEF-vapaaehtoisena jo huikeat 34 vuotta....

Lue lisää
Käsitöitä muiden auttamiseksi

Käsitöitä muiden auttamiseksi

Tässä on Marketta. Marketta lähti mukaan Marttojen vapaaehtoistoimintaan jäädessään eläkkeelle, sillä hän on aina pitänyt käsitöistä ja Martoissa yhdistyy hänen...

Lue lisää