Vapaaehtoisena palokuntalaisena

Tässä on Emma. Hän toimii vapaaehtoisena palokuntalaisena Äänekosken VPK:ssa. Emma osallistuu palokuntanuorten kouluttamiseen sekä erilaisiin pelastustehtäviin palokuntansa hälytysosastossa.

Pelastustehtävien lisäksi palokuntalaiset, kuten Emma, tekevät myös ennaltaehkäisevää turvallisuustyötä neuvomalla, ohjaamalla ja kouluttamalla alueensa asukkaita ja yhteisöjä. Palokuntatoiminta on myös antoisaa yhdessäoloa ja Emma kuvaakin palokuntalaisuutta elämäntavaksi.

Emman edustama Äänekosken VPK on yksi Suomen noin 700 vapaaehtoisuuteen perustuvasta palokunnasta eli sopimuspalokunnasta, jotka hoitavat vuosittain noin 70 000 hälytystehtävää yhteistyössä alueellisten pelastuslaitosten kanssa.

Suomi välittää -kampanja muistuttaa, että vapaaehtoisten muodostama verkko ei aina ole näkyvä, sillä se on solmittu aineettomasta välittämisestä ja inhimillisyydestä. Tämä verkko kannattelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia mutta myös meitä muita – kukaan meistä ei halua elää maailmassa, josta putoaa läpi.

Kiitos Emmalle ja 38 000 muulle palokuntatoiminnassa mukana olevalle vapaaehtoiselle, jotka ovat mukana onnettomuuksien ehkäisyssä, pelastustehtävissä ja sammutustöissä sekä järjestämässä lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Vapaaehtoiseksi palokuntalaiseksi voi liittyä kuka vain ilman koulutusta, kovaa kuntoa tai aiempaa kokemusta. Palokunnissa on tarjolla erilaisia tehtäviä, kuten sammuttamista, kouluttamista, muonittamista, tapahtumia, leirejä ja nuorten harjoituksia. Innostuisitko sinäkin auttamaan: https://www.palokuntaan.fi/tule-mukaan

#SuomiVälittää #FinlandBryrSig

Vapaaehtoistarinoita

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Tässä on Merja. Merja haluaa edistää lasten hyvinvointia ja vaikuttaa maailmaan. Siksi hän on ollut UNICEF-vapaaehtoisena jo huikeat 34 vuotta....

Lue lisää
Käsitöitä muiden auttamiseksi

Käsitöitä muiden auttamiseksi

Tässä on Marketta. Marketta lähti mukaan Marttojen vapaaehtoistoimintaan jäädessään eläkkeelle, sillä hän on aina pitänyt käsitöistä ja Martoissa yhdistyy hänen...

Lue lisää