Korona-ajan auttajana rokotuspisteellä ja lentokentällä

Tässä on Annalina. Hän aloitti vapaaehtoistoiminnan Punaisella Ristillä keväällä 2020 Helsinki-Vantaan lentokentällä, jossa Punainen Risti auttoi pandemian alussa Suomeen palaavia matkustajia kotiin palaamiseen liittyvissä asioissa.

Tämän vuoden keväänä Annalina avusti myös Espoon koronarokotuksissa, jossa Punainen Risti oli rokotuspisteiden henkilökunnan apuna ohjaamassa rokotukseen tulevia sekä auttamassa heidän omaisiaan. Vapaaehtoiset toimivat myös jälkiseurannassa henkisenä tukena tarkkailemassa vointia sekä juttelemassa rokotettujen kanssa.

”Koronatilanne on tuonut jokaiselle eteen jotakin uutta. Halusin vapaaehtoiseksi, koska uskon että jokaisella on hetkiä, jolloin tarvitsee toisen apua.”

Vapaaehtoisten muodostama verkko ei aina ole näkyvä, sillä se on solmittu aineettomasta välittämisestä ja inhimillisyydestä. Tämä verkko kannattelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia mutta myös meitä muita – kukaan meistä ei halua elää maailmassa, josta putoaa läpi.

Lämmin kiitos kaikille korona-auttajille! Jos vapaaehtoistehtävät Punaisella Ristillä kiinnostavat sinua, täältä saat lisätietoja.

#SuomiVälittää #FinlandBryrSig

Vapaaehtoistarinoita

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Tässä on Merja. Merja haluaa edistää lasten hyvinvointia ja vaikuttaa maailmaan. Siksi hän on ollut UNICEF-vapaaehtoisena jo huikeat 34 vuotta....

Lue lisää
Käsitöitä muiden auttamiseksi

Käsitöitä muiden auttamiseksi

Tässä on Marketta. Marketta lähti mukaan Marttojen vapaaehtoistoimintaan jäädessään eläkkeelle, sillä hän on aina pitänyt käsitöistä ja Martoissa yhdistyy hänen...

Lue lisää