Vapaaehtoislukijana näkövammaisille

Tässä on Marja-Leena. Hän lukee näkövammaisten ihmisten käyttöön sellaista äänimateriaalia, jota mikään muu taho ei tuota. Ilman Marja-Leenaa jäisi monelta lukematta esimerkiksi paikallislehdet, romaanit ja koulukirjat.

Marja-Leena lukee omalla kotisohvallaan, kuten moni muukin vapaaehtoislukija. Osa käy sen sijaan Näkövammaisten liiton Iiris-keskuksen lukuhuoneessa.

Kiitos Marja-Leenalle ja 21 muulle vapaaehtoislukijallemme! Ilman teitä olisi vähemmän ääntä. Vapaaehtoislukijat lukevat vuosittain näkövammaisten ihmisten käyttöön huikeat 1200 tuntia materiaalia!

Haluaisitko sinä olla kuten Marja-Leena? Näkövammaisten liitolla on tällä hetkellä niin onnellinen tilanne, että vapaaehtoislukijoita on riittävästi. Mutta lukijoita toimii myös näkövammaisyhdistyksissä, joissa luetaan erityisesti paikallislehtiä. Kysy lähimmästä yhdistyksestä, tarvittaisiinko juuri sinun vapaaehtoisapuasi: nkl.fi/fi/jasenyhdistykset#header–alueyhdistykset. Lue lisää: nkl.fi/fi/ryhdy-vapaaehtoiseksi.

#SuomiToimii #FinlandBryrSig

Vapaaehtoistarinoita

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Tässä on Merja. Merja haluaa edistää lasten hyvinvointia ja vaikuttaa maailmaan. Siksi hän on ollut UNICEF-vapaaehtoisena jo huikeat 34 vuotta....

Lue lisää
Käsitöitä muiden auttamiseksi

Käsitöitä muiden auttamiseksi

Tässä on Marketta. Marketta lähti mukaan Marttojen vapaaehtoistoimintaan jäädessään eläkkeelle, sillä hän on aina pitänyt käsitöistä ja Martoissa yhdistyy hänen...

Lue lisää