Henkilö puhuu selin puhelimeen tummissa vaatteissa

Vapaaehtoistoimintaa naisten väkivallan ehkäisemiseksi

Tässä on Sirpa. Sirpa tekee vapaaehtoistyötä lähisuhdeväkivallan ehkäisemiseksi ja toimii palvelussa, jossa tarjotaan apua tytöille ja naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Vapaaehtoisena hän on päivystämässä auttavassa puhelimessa sekä chatissa, joihin voivat ottaa yhteyttä naiset, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.

Osaksi vapaaehtoisten verkkoa Sirpa tulee Maria Akatemia ry:n kautta. Vuonna 2020 Maria Akatemian ehkäisevästä väkivaltatyöstä apua haki kaikkiaan 625 tyttöä ja naista, jotka olivat huolissaan omasta vihasta ja väkivallasta. Koronakriisi näkyy toiminnassa. Yhteydenottojen määrä nousi vuoden 2020 aikana noin 30 % ja apua hakevien tarinoissa kuuluivat korona-ajan ilmiöt kuten yksin jääminen, verkostojen katoaminen, epävarmuustekijöiden aiheuttamat huolet ja kuormitus.

Vapaaehtoisten muodostama verkko ei aina ole näkyvä, sillä se on solmittu aineettomasta välittämisestä ja inhimillisyydestä. Tämä verkko kannattelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia mutta myös meitä muita – kukaan meistä ei halua elää maailmassa, josta putoaa läpi.

Vapaaehtoisten työtä tarvitaan: Vapaaehtoiset tuovat toimintaamme äärimmäisen arvokkaan panoksen ja jokainen kohtaaminen apua tarvitsevan kanssa on merkityksellinen. Maria Akatemia tarjoaa vapaaehtoisille yhteiskunnallisesti tärkeää, eettisesti kestävää ja hyvin suunniteltua vapaaehtoistyötä. Vapaaehtoistyöntekijät ovat vahvasti osallisia kaikissa toiminnan vaiheissa: vapaaehtoistoiminnan suunnittelussa, kehittämisessä, toteutuksessa ja arvioinnissa.

Kiitos Sirpalle ja muille yli kahdellekymmenelle Maria Akatemian vapaaehtoiselle! Jos haluat olla mukana vaikuttamassa siihen, että turvallisuus ja hyvinvointi lisääntyvät yhteiskunnassamme, lähde mukaan vapaaehtoiseksi! Jos kiinnostuit toiminnasta, ilmoittaudu tänne, niin sinuun ollaan yhteydessä.

Lisätietoa Maria Akatemiasta

#SuomiVälittää #FinlandBryrSig

Vapaaehtoistarinoita

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Tässä on Merja. Merja haluaa edistää lasten hyvinvointia ja vaikuttaa maailmaan. Siksi hän on ollut UNICEF-vapaaehtoisena jo huikeat 34 vuotta....

Lue lisää
Käsitöitä muiden auttamiseksi

Käsitöitä muiden auttamiseksi

Tässä on Marketta. Marketta lähti mukaan Marttojen vapaaehtoistoimintaan jäädessään eläkkeelle, sillä hän on aina pitänyt käsitöistä ja Martoissa yhdistyy hänen...

Lue lisää