Vertaistukea suolistosairautta sairastaville

Tässä on Katja. Katja on sairastanut Crohnin tautia 90-luvun loppupuolelta asti. Hän kaipasi itse vertaistukea eikä omalla asuinalueella sitä ollut, joten Katja alkoi järjestää vertaistapaamisia paikkakunnallaan. Nykyään Katja haluaa myös lisätä tietoisuutta sairauksista sekä madaltaa ihmisten kynnystä tulla mukaan toimintaan ja näin hakeutua vertaistuen piiriin.

Tätä hän toteuttaa toimimalla IBD ja muut suolistosairaudet ry:llä vapaaehtoisena. Katja toimii monessa eri roolissa: hän järjestää vapaaehtoisena vertaistoimijana alueellisia tapaamisia ja tukee vertaisiaan verkkovertaistukihenkilönä sekä parisuhdevertaisena. Katja toimii myös yhdistyksen hallituksen jäsenenä ja jakaa kokemustietoa sairauden kanssa elämisestä koulutettuna kokemustoimijana.

Vapaaehtoisten muodostama verkko ei aina ole näkyvä, sillä se on solmittu aineettomasta välittämisestä ja inhimillisyydestä. Tämä verkko kannattelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia mutta myös meitä muita – kukaan meistä ei halua elää maailmassa, josta putoaa läpi.

Vapaaehtoisten työtä tarvitaan: IBD:tä eli tulehduksellisia suolistosairauksia sairastaa jo yli 55 000 suomalaista. Lisäksi IBS:ää ja muita suolistosairauksia sairastavia suomalaisia on tuhansia. Vapaaehtoisemme mahdollistavat vertaistuen, joka auttaa niin sairastavaa kuin läheisiä selviytymään sairauden eri vaiheissa. Vertaisen kanssa sairauteen liittyvistä asioista voi keskustella turvallisesti ja luottamuksella – vertainen ymmärtää.

Lämmin kiitos Katjalle ja 100 muulle vapaaehtoisellemme! Jos haluat olla mukana edistämässä suolistosairautta sairastavien ja heidän läheistensä hyvinvointia, lähde mukaan vapaaehtoiseksi!

Lisätietoa IBD ja muut suolistosairauder ry:stä
Yhteydenotot: järjestösuunnittelija Leena Tuutijärvi: [email protected], 040 670 8628

#SuomiVälittää #FinlandBryrSig

Vapaaehtoistarinoita

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Tässä on Merja. Merja haluaa edistää lasten hyvinvointia ja vaikuttaa maailmaan. Siksi hän on ollut UNICEF-vapaaehtoisena jo huikeat 34 vuotta....

Lue lisää
Käsitöitä muiden auttamiseksi

Käsitöitä muiden auttamiseksi

Tässä on Marketta. Marketta lähti mukaan Marttojen vapaaehtoistoimintaan jäädessään eläkkeelle, sillä hän on aina pitänyt käsitöistä ja Martoissa yhdistyy hänen...

Lue lisää