Yhdenvertainen kaveruus on ennakkoluulojen rikkomista ja keino ehkäistä yksinäisyyttä

Tässä on Niina Jäntti. Niina on mukana Kehitysvammaisten Tukiliiton yhdenvertaisessa kaveritoiminnassa, jossa kehitysvammaiset ja kehitysvammattomat ihmiset tutustuvat toisiinsa tasavertaisina kavereina.

Vapaaehtoiset antavat toisilleen omaa aikaa, jakavat ajatuksiaan ja kokemuksiaan sekä pitävät yhteyttä ja tekevät asioita yhdessä – joko livenä tai diginä.

“On kiva jakaa positiivista energiaa ja saada sitä takaisin. Vapaaehtoistoiminta on antanut sisältöä ja vaihtelua arkeen, kun on päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin. Musta tuntuu, että moni muukin kehitysvammainen ihminen voisi innostua vapaaehtoistoiminnasta, jos saisi tietoa eri osallistumisen mahdollisuuksista.”

Vapaaehtoisten muodostama verkko ei aina ole näkyvä, sillä se on solmittu aineettomasta välittämisestä ja inhimillisyydestä. Tämä verkko kannattelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia mutta myös meitä muita – kukaan meistä ei halua elää maailmassa, josta putoaa läpi.

Vapaaehtoistoiminta on väylä moneen. Se tukee erilaisuuden ymmärtämistä ja on hyvä keino vahvistaa ja kartuttaa omia taitoja. Jokaisella meistä on annettavaa ja Tukiliitossa teemme työtä sen eteen, että tulevaisuudessa yhä useammalla meistä olisi mahdollisuus olla mukana tekemässä yhteistä hyvää!

Lämmin kiitos Niinalle ja yli sadalle muulle yhdenvertaisena kaverina toimivalle vapaaehtoiselle!

Kiinnostaako sinua uuteen ihmiseen tutustuminen? Hae mukaan yhdenvertaiseksi kaveriksi! Digikaveritoimintaamme voit tulla mukaan ympäri Suomen.

Lue lisää ja täytä hakemus www.digikaveri.fi

Ollaan kavereita – pidetään yhteyttä!

Kuva: Viivi Salminen

#SuomiVälittää #FinlandBryrSig

Vapaaehtoistarinoita

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Tässä on Merja. Merja haluaa edistää lasten hyvinvointia ja vaikuttaa maailmaan. Siksi hän on ollut UNICEF-vapaaehtoisena jo huikeat 34 vuotta....

Lue lisää
Käsitöitä muiden auttamiseksi

Käsitöitä muiden auttamiseksi

Tässä on Marketta. Marketta lähti mukaan Marttojen vapaaehtoistoimintaan jäädessään eläkkeelle, sillä hän on aina pitänyt käsitöistä ja Martoissa yhdistyy hänen...

Lue lisää