Yhdenvertaisuutta uskonnollisissa yhteisöissä

Tässä on Suaad. Suaad haluaa edistää yhdenvertaisuutta uskonnollisissa yhteisöissä. Tätä hän toteuttaa konkreettisesti vapaaehtoisena islamin opetuksen asiantuntijajäsenenä USKOT-foorumin uskonnonopetusjaostossa.

USKOT-foorumi on uskontojen yhteistyöjärjestö, joka edistää yhteiskuntarauhaa ja yhdenvertaisuutta uskontojen välisen vuoropuhelun kautta. Suaad on viimeisen vuoden aikana ollut kirjoittamassa opasta katsomusopetuksen tueksi sekä käynyt jaostossa dialogia useiden eri vähemmistöuskontojen toiveista uskonnonopetuksen suhteen. USKOT-foorumi on toiminut aktiivisena tiedonvälittäjänä viranomaisten ja uskonnollisten yhteisöjen välillä koronakriisin aikana.

Vapaaehtoisten muodostama verkko ei aina ole näkyvä, sillä se on solmittu aineettomasta välittämisestä ja inhimillisyydestä. Tämä verkko kannattelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia mutta myös meitä muita – kukaan meistä ei halua elää maailmassa, josta voi pudota läpi.

Vapaaehtoisten työtä tarvitaan: monet Suomessa vähemmistöön kuuluvat uskonnolliset yhteisöt toimivat lähes ainoastaan vapaaehtoisvoimin.

Yhteisöt tukevat jäsentensä osallisuutta ja hyvinvointia. USKOT-foorumi tuo vapaaehtoiset eri uskonnoista yhteen edistääkseen yhteiskuntaa, jossa uskonnot ovat näkyviä ja aktiivisia yhteiskunnallisia toimijoita.

Kiitos Suaadille ja muille reilulle 40:lle USKOT-foorumin vapaaehtoiselle! Seuraa USKOT-foorumin työtä osoitteessa https://uskot.fi.

#SuomiVälittää #FinlandBryrSig

Vapaaehtoistarinoita

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Tässä on Merja. Merja haluaa edistää lasten hyvinvointia ja vaikuttaa maailmaan. Siksi hän on ollut UNICEF-vapaaehtoisena jo huikeat 34 vuotta....

Lue lisää
Käsitöitä muiden auttamiseksi

Käsitöitä muiden auttamiseksi

Tässä on Marketta. Marketta lähti mukaan Marttojen vapaaehtoistoimintaan jäädessään eläkkeelle, sillä hän on aina pitänyt käsitöistä ja Martoissa yhdistyy hänen...

Lue lisää