Ystäväpiiri-toimintaa yksinäisyyttä kokeville iäkkäille

Tässä on Aiju. Aiju haluaa auttaa yksinäisyyttä kokevia iäkkäitä ihmisiä ja ennaltaehkäistä heidän syrjäytymistään. Tätä hän toteuttaa konkreettisesti vapaaehtoisena ohjaamalla Vanhustyön keskusliiton kehittämiä Ystäväpiiri-ryhmiä Espoon kaupungilla. Aiju on koronavuoden aikana ohjannut eYstäväpiiri-ryhmää verkossa espoolaisille yksinäisyyttä kokeville iäkkäille ihmisille. Ystäväpiiri-toiminta yhdistää hyvin erilaisia ja hyvin eri elämäntilanteessa olevia ihmisiä.

Vapaaehtoisten muodostama verkko ei aina ole näkyvä, sillä se on solmittu aineettomasta välittämisestä ja inhimillisyydestä. Tämä verkko kannattelee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia, mutta myös meitä kaikkia sinua ja minua – kukaan meistä ei halua elää maailmassa, josta putoaa läpi.

Vapaaehtoisten työtä tarvitaan: Suomessa iäkkäistä ihmisistä noin kolmannes kärsii yksinäisyydestä. Korona-aika on entisestään sulkenut iäkkäitä ihmisiä yksin koteihinsa. Yksinäisyyden lieventäminen ja vertaistuen mahdollistaminen tavoitteellisella tutkimukseen perustuvalla Ystäväpiiri-ryhmätoiminnalla on merkittävä apu hyvinvointiin ja ystävystymiseen.

Kiitos Aiju ja muut Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminnan ohjaajaverkostossa mukana olevat vapaaehtoiset! Jos haluat olla mukana lievittämässä iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä, lähde vapaaehtoisena mukaan Ystäväpiiri-ohjaajakoulutuksiin.

#SuomiVälittää #FinlandBryrSig

Vapaaehtoistarinoita

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Lasten hyvinvoinnin puolesta

Tässä on Merja. Merja haluaa edistää lasten hyvinvointia ja vaikuttaa maailmaan. Siksi hän on ollut UNICEF-vapaaehtoisena jo huikeat 34 vuotta....

Lue lisää
Käsitöitä muiden auttamiseksi

Käsitöitä muiden auttamiseksi

Tässä on Marketta. Marketta lähti mukaan Marttojen vapaaehtoistoimintaan jäädessään eläkkeelle, sillä hän on aina pitänyt käsitöistä ja Martoissa yhdistyy hänen...

Lue lisää